Начин на приготвяне
Отделяме жълтъка на едното яйце. Белтъка и цялото друго яйце разбиваме на пяна. Разтваряме захарта в 25 мл. гореща вода, добавяме рома и смесваме с яйцата.
Загряваме сместа на водна баня до кипване, след което я махаме от огъня и я охлаждаме чрез непрекъснато разбъркване.
Към леко охладената смес добавяме и 250 мл сметана. Натрошваме курабийките на ситно (може направо да ги рендосаме) и ги добавяме към останалите продукти.
Разрязваме нара на 2, отделяме 10-ина зърна, а останалото изстискваме. Към сока от нар добавяме 2 с.л. тореща вода, меда и 2-3 с.л. лимонов сок. Когато всички продукти се смесят добавяме и наровите зърна и изстудяваме в хладилник.
Приготвяме ванилов крем от 100 мл сметана, които разбиваме с ваниловата захар.
В подходящи купички сипваме първо от сместа за парфето, а отгоре и двата вида крем. Украсяваме със зърна от нар и прибираме за 2-3 часа във фризер за да стегнат.