Цитрусова ратафия

Марина НордМарина Норд
Новак
1k
273
27
221
21/06/2016
"Май открихме новия хит на лятото - Цитрусова ратафия с водка "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции25
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо477
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кората на портокала и на лимона се настъргва. Двата вида кори се смесват. Заливат се с водката и се затварят плътно в бутилка, която се оставя на топло за 3 седмици. Прецежда се.

Водата се смесва със захарта и се загрява при непрекъснато бъркане до пълното разтваряне на захарта.

Сварява се гъст захарен сироп на бавен огън за около 40 минути. Захарният сироп се смесва с водката, разпределя се в бутилки и се съхранява на сухо и хладно.

Метална мярка за алкохол 100 мл
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метална мярка за алкохол 100 мл
3.99 лв.
Виж ››

Когато ви кажат да сипете едно голямо, първо посегнете към металната мярка, а после към вида алкохол. Металната мярка за 100 мл алкохол е подходяща за домашна и за професионална употреба. Мерките трябва да са точни, за да се уважаваме.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар