Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Парфе от пуешки дроб

Парфе от пуешки дроб

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Парфе от пуешки дроб1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
120 мин.
Порции
10
"Парфе от пилешки дробчета - създадено, за да впечатлява"

Необходими продукти

  • пуешки дроб - 500 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • масло - 500 г
  • течна сметана - 250 мл
  • портокалова кора - 1 с.л. рендосана
  • мащерка - 1 ч.л. суха
  • червено вино - 3 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • бял пипер - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
  • мента - 5 листа
  • сос от нар - 10 мл
  • смокини - 7 бр. нарязани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре дроба и го оставяме да се кисне за 1 нощ в прясното мляко. Преди да започнем да го приготвяме го подсушаваме с кухненска хартия. Нарязваме го на парчета и смиламе в блендер, изцеждаме го от кръвта през цедка.

Слагаме маслото да се стопи на слаб огън и към него прибавяме сметаната и дроба. Прибавяме към него ментата, нарязана на ситно и портокаловите кори. Овкусяваме със сол и бял пипер и го изсипваме във форма за печене.

Печем дроба в предварително загрята фурна на 150 градуса на водна баня на най-долната й част за 40-45 минути.

Когато се изпече спираме печката и оставяме парфето за още 10 минути във фурната. Изваждаме го от формата и го оставяме да престои за една нощ в хладилника.

Сервираме като с гореща супена лъжица изваждаме част от парфето и го поливаме със сос от нар и нарязани смокини.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: