Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пилешки сърчица на скара

Пилешки сърчица на скара

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Пилешки сърчица на скара2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пилешки сърчица - 800 г
  • лук - 1 глава
  • майонеза - 120 г
  • черен пипер - 1/4 ч.л. млян
  • сол - 2 щипки
  • индийско орехче - на върха на ножа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сърчицата се измиват добре. Мазнината не се изрязва, за да станат сърчицата по-сочни. Слагат се в голяма купа. Поръсват се със сол и черен пипер. Лукът се реже на шайби и с него се покриват сърчицата.

Покрива се с майонеза, поръсва се с индийско орехче и се разбърква добре. Сърчицата се оставят да се мариноват 2 часа в хладилника. След това се нанизват върху шишчета.

Пекат се на скара, като се въртят, за да се изпекат добре от всички страни. Сервират се веднага, без да се махат от шишчетата.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: