ezine.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Еклери»Домашни еклери с ванилов крем

Домашни еклери с ванилов крем

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k7729581k
Домашни еклери с ванилов крем
Снимка: Иси
1 / 2
19/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
"Едни хора могат да приготвят уникално вкусни домашни еклери, докато други се справят чудесно с изяждането на домашните еклери - трябват хора за всичко"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За крема: Сваряваме млякото и добавяме захарта, брашното и ванилията.

Сваляме от огъня и едно по едно добавяме яйцата, като бъркаме, докато се поемат от сместа.

Оставяме крема да изстине.

В тенджерка кипваме водата и прибавяме брашното, като бъркаме.

След като поизстине малко, прибавяме яйцата едно по едно и разбъркваме с миксер, без да спираме.

От пухкавото тесто, което се образува, печем в умерена фурна малки топчета, които оформяме или с шприц или с помощта на две малки лъжички.

Изпечените еклери режем от едната страна и пълним с крема.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: