Домашни еклери с ванилов крем

Севда АндрееваСевда АндрееваДжедай1257176
19/01/2016
"Едни хора могат да приготвят уникално вкусни домашни еклери, докато други се справят чудесно с изяждането на домашните еклери - трябват хора за всичко "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо18 335
  • Преглеждания за месеца187
  • Преглеждания за седмицата18
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За крема: Сваряваме млякото и добавяме захарта, брашното и ванилията.

Сваляме от огъня и едно по едно добавяме яйцата, като бъркаме, докато се поемат от сместа.

Оставяме крема да изстине.

В тенджерка кипваме водата и прибавяме брашното, като бъркаме.

След като поизстине малко, прибавяме яйцата едно по едно и разбъркваме с миксер, без да спираме.

От пухкавото тесто, което се образува, печем в умерена фурна малки топчета, които оформяме или с шприц или с помощта на две малки лъжички.

Изпечените еклери режем от едната страна и пълним с крема.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
04.04.2018 17:25
Забравили сте че олиото се слага във водата
0
0