Чакчак

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k9259581k
Чакчак1 / 2
13/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • брашно - 130 г
  • жълтъци - 1 бр.
  • мед - 400 г
  • орехи - 130 смлени
  • масло - 250 г разтопено
  • сол - 1 щипка
  • вода - 25 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд изсипваме брашното, солта и жълтъка и замесваме тесто с 25 мл вода. Разделяме го на две парчета и от тях разточваме кори.

Всяка кора режем на ленти. Разтопяваме маслото в съд върху котлона. В него изпържваме лентите до зачервяване.

Изваждаме ги и ги оставяме да изстинат. Нарязваме изпържените ленти на парчета с дължина около 2 см.

Смиламе ореховите ядки в блендер и ги разбъркваме с меда. Добавяме изпърженото тесто и разбъркваме в дълбок съд.

Слагаме в хладилник откъдето вадим чакчака 30 минути преди сервиране.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Подобни от медията