Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Дивеч»Месо от диво прасе в италиански червен сос

Месо от диво прасе в италиански червен сос

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Месо от диво прасе в италиански червен сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
Порции
4
"Изключително ароматно и богато на вкусове месо от диво прасе, за чието изяждане не ви трябва разрешително за лов!"

Необходими продукти

  • месо от диво прасе - 1 кг филе
  • зехтин - 100 мл
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • червено вино - 200 мл
  • сол - 2 щипки
  • макарони - 400 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива добре, подсушава се със салфетка и се запържва в зехтина до златисто от всички страни. Добавя се захарта, доматеното пюре, солта, гореща вода, колкото да покрие месото, и съдът се похлупва с капак.

Ястието се задушава на минимален огън до омекването на месото. След това месото се вади и се нарязва на резени.

Сосът от задушаването се смесва с брашното при непрекъснато бъркане, за да няма бучки. Добавя се виното и малко топла вода и сместа се вари на бавен огън, като от време на време се разбърква.

След като се посгъсти, се претрива през сито и в този сос се слага месото.

Сваряват се макарони в солена вода, отцеждат се и месото се сервира със соса и сварени макарони.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: