Сладки сърца

14/02/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай10686
  • Приготвяне60 мин.
  • Готвене15 мин.
  • Общо75 мин.
  • Порции25-30 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 374
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • маргарин - 250 г
  • брашно - 500 г
  • пудра захар - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • лешници - 100 г печени, смлени
  • ванилия - 2 бр.
  • За глазурата
  • пудра захар - 75 г
  • кондензирано мляко - 2 с.л.
  • сладкарски бои
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме в купа захарта и маргарина и едно по едно прибавяме яйцата и ванилията.

Малко по малко добавяме брашното и млените лешници, като разбъркваме добре. Оформяме тесто, което оставяме в хладилника за 15 минути.

Разточваме го на тънко и с форма изрязваме сърца. Редим сърцата в тава застлана с хартия за печене и печем в умерена фурна около 15 минути.

След като изстинат ги мажем с глазурата от смесените предварително захар и кондензирано мляко.

Една част от глазурата оставяме бяла, а другата боядисваме в цветове по избор, като наслагваме двете глазури.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар