Начин на приготвяне
Смесете брашното с бакпулвера и пудрата захар. Добавете маслото и започнете да го втривате с пръсти, за да се получат трохи.
Прибавете яйцето и постепенно замесете меко маслено тесто. Ако видите, че е твърде сухо, добавете малко мляко или вода.
Оформете тестото на топка и покрийте купата с фолио за свежо съхранение. Охладете в хлдилник за 20-тина минути.
Разточете тестото на кора, която е с дебелина около 5 мм. С помощта на формички изрежете сърчица.
Сложете хартия за печене в две тави и наредете сърца.
Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете тавите със сладките една след друга (необходими са по 10-12 минути на всяка).
Охладете сладките и ги слепете със сладко по ваш избор.
Разтопете черния шоколад с маслото и млякото и полейте на струйки слепените сладки.
Красивите слепени сърца са готови.