Мариновани пилешки пържоли с бяло вино

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
591
1k
22
2k
07/05/2011
"Знаете ли тайната на вкусните и сочни пилешки пържоли? Вижте тук"
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо67 522
  • Преглеждания за месеца102
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 4 пържоли
  • лук - 1 глава
  • чили - 1 ч.л.
  • соев сос - 1 ч.л.
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • оцет - 2 с.л. балсамов
  • олио - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките пържоли се начукват съвсем леко, колкото да се оформят. Приготвя се маринатата от бялото вино, чилито, соевия сос, оцета олиото и подправките. Разбърква се и се добавя нарязана на полумесеци глава в лук.

В тази марината се накисват пилешките пържоли за половин час. След това се отцеждат леко и се изпичат на грил или барбекю.

Поднасят се с гарнитура от картофи и зеленчуци.

Рейтинг

5 8
4 7
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Eli
Eli
03.03.2012 20:17
Пробвахме ги стават много хубави
2
0