Печено пиле в глинен гювеч

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Печено пиле в глинен гювеч2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
165 мин.
Порции
6
"Имате пиле в хладилника, гювечът в шкафа ви не помни откога не се е разгорещявал, а ние имаме перфектната рецепта"

Необходими продукти

  • пиле - 1 бр.
  • лук - 1 кг
  • моркови - 3 бр.
  • олио - 50 мл
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме лука и го нарязваме на кръгчета.

Задушаваме го с олиото и малко вода, докато пожълтее.

Нарязваме пилето на порции и го сваряваме в малко вода до полуготовност.

Поставяме парчета върху лука в глинен гювеч, прибавяме нарязаните на кръгчета моркови и заливаме с бульона от варенето на пилето.

Печем ястието докато изври бульонът.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: