Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Черен дроб с ябълки и препържен лук

Черен дроб с ябълки и препържен лук

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Черен дроб с ябълки и препържен лук2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Ето какво фантастично ястие може да приготвите само с пресен черен дроб и няколко ябълки!"

Необходими продукти

  • черен дроб - 500 г телешки или свински
  • брашно - 1 с.л.
  • мас - 1 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • ябълки - 2 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на тънки филийки измития и почистен черен дроб и го овалваме без подправки в брашното. Загряваме маста в тиган и изпържваме в нея черния дроб.

Измиваме и обелваме ябълките, изваждаме сърцевината им и ги нарязваме на кръгчета. Изпържваме ги в сгорещено масло от двете страни.

Нарязваме лука на кръгчета и го изпържваме в използваната мас, докато се зачерви.

Поставяме дроба в чиния, върху него препържения лук, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Върху лука слагаме кръгчета ябълки.

Сервираме с картофено пюре или зелена салата.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: