Начин на приготвяне
В дълбок съд върху котлона наливаме вода, в която прибавяме 1 ч.л. сол.
Изчакваме водата да заври и в нея изсипваме спагетите.
Варим ги за 8 минути и след като ги махаме от котлона ги отцеждаме и връщаме обратно в съда.
Наливаме върху спагетите половината от мазнината и захлупваме съда.
Разклащаме го много добре съда, така че мазнината да попие добре в спагетите.
В отделен съд върху котлона изсипваме остатъка от мазнината.
След загряването й в нея изсипваме последователно нарязаните зеленчуци, като доматите оставяме накрая.
Овкусяваме ги със солта и черния пипер и ги задушаваме на силен огън за 10 минути, след което намаляваме силата на огъня и варим зеленчуците още около 15 минути.
Сервираме спагетите, като върху всяка порция спагети изсипваме част от зеленчуковата смес.