Кейк с бяло вино

13/01/2016
"Оказва се, че бялото вино е отлична добавка не само към някои видове месо, но и към сладкишите, знаехте ли?"
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 292
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме омекналото масло и захарта до побеляване.

Прибавяме виното, водата и какаото, като продължаваме да разбиваме.

Поставяме сместа за 5 минути на котлона да заври и отделяме 1 ч.ч. от нея, която ще ни послужи за глазура.

Към останалата смес прибавяме брашното с бакпулвера.

Отделяме жълтъците и белтъците.

Жълтъците прибавяме един по един към сместа.

Разбиваме белтъците на сняг и внимателно ги смесваме с другите продукти.

Сипваме всичко в намазана с масло форма и печем 30 минути на 180 градуса.

След като изстине, намазваме с глазурата и поръсваме с кокосови стърготини.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар