Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пролетна супа с киселец и лапад

Пролетна супа с киселец и лапад

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Пролетна супа с киселец и лапад1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • киселец - 300 г
  • лапад - 300 г
  • зелен лук - 1 връзка
  • домати - 2 с.л., от консерва
  • копър - 1 връзка
  • магданоз - 1 връзка
  • джоджен - ½ връзка
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч., по желание
  • олио - 4 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме, нарязваме и задушаваме лука в олиото.

Прибавяме добре измитите и нарязани киселец и лапад.

Когато поомекнат, сипваме доматите и посоляваме.

Доливаме вода и варим на тих огън.

Добавяме нарязаните копър, магданоз и джоджен.

Разбиваме яйцата с няколко капки оцет и черен пипер.

Поднасяме супата с кисело мляко по желание.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
Полезна зеленчукова супа.
15.05.2016 10:15