Начин на приготвяне
Почистваме и измиваме рибата.
Слагаме всички измити зеленчуци, нарязани на едро, в дълбок тиган, а върху тях подреждаме рибата.
Овкусяваме със сол, добавяме вода - да покрие рибата, оставяме да заври.
Веднага след като заври, слагаме дафиновия лист, зехтина и сока на един лимон.
Варим на среден огън 25 минути и махаме внимателно рибата.
Сервираме я в голяма чиния с половината от сварените зеленчуци и отделяме филетата.
Махаме дафиновия лист и заделяме част от бульона.
Пасираме останалите зеленчуци и прибавяме към заделения сос в тигана.
Разбиваме жълтъка с лимонов сок и овкусяваме с черен пипер и сол.
По малко добавяме от горещия сос към яйчената смес, като внимаваме да не се пресече.
Сипваме темперираната яйчена смес в тигана и оставяме да къкри 2-3 минути.
Сервираме супата в дълбока чиния заедно с филета от сварения лаврак и нарязани сварени зеленчуци.
При сервирането добавяме майонеза, лимонов сок разбъркан с олио или сух риган.