Рибена супа с лаврак

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Рибена супа с лаврак2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
140 мин.
Порции
10

Необходими продукти

  • лаврак - 1.5 кг
  • картофи - 4 бр.
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 3 стръка
  • дафинов лист - 1 бр.
  • лимони - 2 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • зехтин - ½ ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме рибата.

Слагаме всички измити зеленчуци, нарязани на едро, в дълбок тиган, а върху тях подреждаме рибата.

Овкусяваме със сол, добавяме вода - да покрие рибата, оставяме да заври.

Веднага след като заври, слагаме дафиновия лист, зехтина и сока на един лимон.

Варим на среден огън 25 минути и махаме внимателно рибата.

Сервираме я в голяма чиния с половината от сварените зеленчуци и отделяме филетата.

Махаме дафиновия лист и заделяме част от бульона.

Пасираме останалите зеленчуци и прибавяме към заделения сос в тигана.

Разбиваме жълтъка с лимонов сок и овкусяваме с черен пипер и сол.

По малко добавяме от горещия сос към яйчената смес, като внимаваме да не се пресече.

Сипваме темперираната яйчена смес в тигана и оставяме да къкри 2-3 минути.

Сервираме супата в дълбока чиния заедно с филета от сварения лаврак и нарязани сварени зеленчуци.

При сервирането добавяме майонеза, лимонов сок разбъркан с олио или сух риган.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: