Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювечета»Специалитет Мозайка в гювече

Специалитет Мозайка в гювече

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Специалитет Мозайка в гювече2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Който реди пъстри кулинарни музайки, няма да остане без гости на трапезата"

Необходими продукти

  • шунка - 250 г
  • кашкавал - 30 г
  • яйца - 3 бр.
  • кускус - 100 г
  • масло - 100 г
  • гъби - 100 г, стерилизирани
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 1 бр.
  • вода - 2 1/2 ч.ч.
  • копър - ½ връзка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме, обелваме и нарязваме морковите на малки кубчета и ги слагаме да се варят в 2 ½ чаши вода заедно с кускуса за 8 минути.

Отстраняват се от огъня и се оставят похлупени да дръпнат водата.

Нарязваме на ситно доматите, шунката, кашкавала и гъбите и запържваме в тиган с маслото.

Прибавяме сварените моркови и кускус и разбъркваме добре.

Разпределяме в гювечета.

Разбиваме яйцата с нарязания копър и солта и заливаме сместа в гювечетата.

Запичаме за 10 минути.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: