Агнешко по провансалски

21/11/2010
Ефросия
отЕфросияНовак301
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене100 мин.
  • Общо125 мин.
  • Порции6-7
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 369
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът нарежете на шайби и задушете в зехтина за минута заедно с нарязани на кубчета моркови. Прибавете нарязания на дребно чесън, разредете с виното и овкусете подправките. Зеленчуците се задушават няколко минути.

Сместа се изсипва в глинен гювеч или тава, върху нея се поставят парчетата месо, предварително намазани с червен пипер. Съдът се завива с фолио за печене.

Пече се в предварително загрята фурна при температура 200 градуса 20 минути. След това температурата се намалява на 180 градуса и се пече около час. Плешката периодично се полива с бульон. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар