Класическо телешко с картофи на фурна

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
329
248
50
803
09/11/2015
"Преди да грабнете вилици и да го опитате, запишете рецептата, защото такова вкусно телешко не сте опивали досега "
Приготвяне20 мин.
Готвене100 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 672
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното месо се натърква с всички указани съставки за маринатата. Оставя се да ги поеме за 1 час и се изпържва от всички страни в мазнина за кратко.

После месото се прехвърля в намазнена тавичка и се залива с бульона. Пече в загрята на 220 градуса фурна около 30 минути.

След това месото се вади и в бульона се поставят нарязаните на едро картофи и останалите зеленчуци, които са нарязани на ситно.

Зарзаватът се поръсва с подправки и месото се връща в тавата. Пече на 180 градуса около 60 минути, или докато се сготвят всички продукти.

През това време телешкото се облива периодично със сос, за да не стане прекалено сухо. Ако е нужно, се капва и малко вода.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар