Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Печено телешко»Класическо телешко с картофи на фурна

Класическо телешко с картофи на фурна

Fat BertaFat Berta
Джедай
35573750
Класическо телешко с картофи на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Преди да грабнете вилици и да го опитате, запишете рецептата, защото такова вкусно телешко не сте опивали досега"

Необходими продукти

  • телешко месо - 1 кг шол
  • картофи - 800 г
  • моркови - 2 бр.
  • праз - 2 стръка
  • чесън - 3 скилидки
  • бульон - 300 мл телешки
  • подправки - като за маринатата
  • масло
  • за маринатата
  • сос - 4 с.л. Уорчестър
  • мащерка - 2 щ.
  • черен пипер - 2 щ.
  • червено вино - 5 с.л. Мавруд
  • лук - 2 с.л. на прах
  • зехтин - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното месо се натърква с всички указани съставки за маринатата. Оставя се да ги поеме за 1 час и се изпържва от всички страни в мазнина за кратко.

После месото се прехвърля в намазнена тавичка и се залива с бульона. Пече в загрята на 220 градуса фурна около 30 минути.

След това месото се вади и в бульона се поставят нарязаните на едро картофи и останалите зеленчуци, които са нарязани на ситно.

Зарзаватът се поръсва с подправки и месото се връща в тавата. Пече на 180 градуса около 60 минути, или докато се сготвят всички продукти.

През това време телешкото се облива периодично със сос, за да не стане прекалено сухо. Ако е нужно, се капва и малко вода.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: