Начин на приготвяне
Патицата се измива и наряза на порционни парчета. Пържи се в тенджера с 1 с.л. патешка мазнина, докато се зачерви от всички страни.
Прехвърля се в съд с капак и се долива гореща вода, докато тя покрие месото. Задушава се 15 – 20 минути.
В тенджерата с 1 с.л. патешка мазнина се поставя нарязаният лук и се запържва, добавя се доматеното пюре, размито с малко вода.
Брашното се запича на сух тиган и се добавя към доматеното пюре. Долива се от водата, в която се задушава патешкото месо и се овкусява с червен пипер, черен пипер, дафинов лист и сол. Тази смес се изсипва при патицата и се задушава до готовност.
Преди поднасяне в соса се добавя смачкан чесън. За гарнитура са подходящи варен ориз или картофи.