Различни питки с оризово брашно

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
329
291
50
810
05/11/2015
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 834
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • бадемово брашно - 1 ч.ч.
  • оризово брашно - 2 и 1/2 ч.ч.
  • захар - 2 щ.
  • сол - 2 щ. хималайска
  • чесън - 1/2 ч.л. на прах
  • лук - 1/2 ч.л. на прах
  • сода - 1 ч.л.
  • вода - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • масло - от авокадо за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа разбийте яйцата и добавете на тънки струи двата вида брашно, както и останалите продукти за питките. Бъркайте старателно, за да се получи гладко тесто.

То трябва да напомня това за палачинки. Ако ви се струва прекалено гъсто, коригирайте с още малко вода. В тиган загрейте масло от авокадо /или зехтин/, разлейте от тестото и изпържете питките.

На една страна се падат около 2-3 минути. Върху готовите питки можете да поставите различна плънка и да си направите сандвичи.

Механично метално сито за хубаво тесто
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар