Содени Катми

04/11/2015
"Класическа рецепта - гарантиран резултат "
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене20 мин.
  • Общо30 мин.
  • Порции4
  • Преглеждания общо5 993
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата57
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Содата и захарта разбъркваме с киселото мляко и оставяме получената смес да отдъхне. Пресяваме брашното и го смесваме със солта и киселото мляко.

Разбъркваме и добавяме вода /около 400 мл/, като целта е да се получи не прекалено рядка каша.

От добитата смес се загребва с дълбок черпак и се разстила върху намаслен сач или голям тиган.

Катмите се пекат от двете страни и се сервират с конфитюр по избор.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар