Зелен фасул с грах и домати

ЕфросияЕфросияДжедай301
09/11/2010
"Презаредете батериите с много витамини и вкусна постна манджа със зелен фасул, грах и домати "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо14 659
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесъна се режат на дребно. Запържват се в малко растителна мазнина до омекване. Добавя се доматеният сос и се вари, докато започне да се сгъстява. Разтворете брашното в мъничко вода, добавете към ястието и разбъркайте, докато се разтвори.

Изцеденият фасул се добавя към запържения лук и доматения сос. Долива се гореща вода и се бърка внимателно с дървена лъжица. Котлонът не трябва да е силен.

Малко преди да е готово ястието се добавя нарязан на съвсем дребни кубчета домат. Вари се още 15 минути и се добавя стар чесън - нарязан, както и грахът. След 10 минути оттеглете от котлона.

Поръсете обилно с нарязан на много ситно копър и малко магданоз.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Сара
Сара
05.08.2014 12:28
Ще стане още по - вкусно ако се добавят няколко малки на ситно нарязани картофчета
2
0
1111
1111
10.07.2012 18:09
може и месо за теаи коѝто не могат да постят.
0
0
Цветомир Петров
Цветомир Петров
18.03.2011 11:28

Въпреки доматите, малко червено пиперче върху лука, секунди преди доматите да се добавят, няма да е лошо. Ще придаде и вкус и цвят.
0
0