Пататник на тиган

ЕфросияЕфросия
Джедай
938
4k
10
13k
08/11/2010
"Ефросия ни изненадва с едно интересно предложение, а ние на интересни и най-вече вкусни предложения не отказваме "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо32 442
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата18
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • картофи - 700 - 800 г
  • кори - 6 - 8 броя за баница
  • лук - 1 малка глава кромид
  • праз - бялата част на 1 стрък
  • яйца - 3 броя
  • сирене - 150 г
  • мазнина - 50 г масло
  • олио - 2 с.л.
  • джоджен - на вкус
  • сол
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете картофите, лука и праза на едро ренде. Посолете, добавете джоджен и чубрица и оставете за около 5 минути.

Изстискайте картофите от водата, сложете ги в голяма купа и добавете всички останали продукти без маслото и олиото. Разбъркайте добре и добавете нарязаното на малки кубчета масло.

В намаслен тефлонов тиган подредете 3-4 кори - краищата им трябва да излизат извън тигана, защото ще се използват за завиване на пататника.

Разпределете добре плънката, притиснете леко и оформете по стените на тигана. Отгоре сложете няколко кори и завийте добре с краищата на долните кори.

Пататникът се пече на котлона с метална решетка, която да отделя тигана от котлона, за да не прегори бързо. Похлупва се с капак, като котлонът е на ниска степен. За около 8-10 минути ще добие златист загар.

Обърнете пататника с помощта на голяма чиния и върнете отново в тигана и на котлона. Сега се пече без капак, за да се запази хрупкава коричката. Готовият пататник се маже с масло и оставяте за няколко минути да престои.

Керамична касерола с дръжки 16см
Приготвяй си тази рецепта в:
Керамична касерола с дръжки 16см
5.00 лв.
4.40 лв.
Виж ››

Красива, качествена и удобна, керамичната касерола ще ви помогне да се насладите на традиционните ястия, които обичате. Подходяща е за готвене на по-малко количество храна. Касеролата може да се ползва както за печене, така и за съхранение на гозбата в хладилник.

Рейтинг

5 6
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Величка Щърбанова
Получи се много вкусен! Не използвах кори и праз лук. :)
0
0
Катя
Катя
19.10.2013 20:18
Картофите трябва ли да се сварят предварително?
Времето за приготвяне на пататника ми се струва твърде кратко, за да не са сурови.
3
0
Борислава
Борислава
30.07.2013 16:52
Нямах решетка, но пак се получи на бавен огън.
1
0