Начин на приготвяне
Това е една много лесна и бърза рецепта за пататник без кори на фурна.
Настържете картофите и лука на едро ренде и ги сложете в голяма купа.
Към тях се добавете едро натрошеното сирене и яйцата. Маслото може да нарежете на дребни парчета и да го добавите към сместа или да го разтопите и добавите.
Сол и джоджен сложете на вкус. Аз добавих и прясно смлян черен пипер.
Всичко се обърква много добре.
В подходяща тава сложете лист хартия за печене и я намажете със зехтин или олио.
Сипете картофената смес за пататника и се разпределете равномерно.
Печете лесния пататник в загрята фурна на 220°С за около 30 минути.
След това намажете пататника с разтопено масло и се запечете за още 5-10 минути на грил, докато добие приятен загар.
Това е - бърз, лесен и много вкусен лесен пататник на фурна!
Добър апетит!