Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Пататник»Пататник с яйца и лук на фурна

Пататник с яйца и лук на фурна

редакция:
Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Новак
1552718
Пататник с яйца и лук на фурна1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Направо ще се поглезите с този пататник - наистина е разкошен."

Необходими продукти

  • яйца - 6 броя
  • картофи - 1 килограм
  • кимион
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • черен пипер
  • риган
  • чубрица
  • къри
  • сол
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Обелете картофите и ги измийте, след което ги настържете на едро ренде.

Добавете към тях предварително разбитите яйца и овкусете с изброените подправки, разбъркайте добре.

Намазнете тава за печене и прехвърлете вътре сместа. Леко подравнете и полейте с малко олио.

Загрейте фурната на 180 градуса. Печете пататника до готовност - около 25 минути.

Поднесете с маслинки, настъргано сирене или каквото обичате.

Пататникът с яйца и лук на фурна е много вкусен.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: