Бухти с мая

ЕфросияЕфросия
Джедай
938
4k
10
13k
10/11/2010
"Най-пухкавите бухти се правят с мая, опитайте, за да се уверите "
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции25
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо25 000
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • брашно - 1 кг
  • вода - 700 мл хладка
  • мая - 2 пакетчета суха
  • сол - на вкус
  • олио - за пържене
  • прясно мляко - за потапяне на лъжицата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От продуктите се замесва тесто, което трябва да е с по-голяма гъстота от кексовото. Оставя се да втаса около час и повече на топло.

Разбърквате го с лъжица и когато бухне отново, пържите в много мазнина (толкова, че бухтите сами да се обръщат). От тестото се загребва с ръка малко топче, което се поставя в топната в прясно мляко лъжица и се пуска в мазнината.

Механично метално сито за хубаво тесто
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 6
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Биби
Биби
08.04.2012 18:02
Продължителността на втасването зависи от температурата в стаята. Просто наблюдавай тестото - когато възвърне обема си от преди да го разбъркаш, значи започваш да го ползваш
0
1
ина
ина
08.04.2012 15:28
Какво се има предвид '' да бухне отново''? Колко време е нужно,още час ли ?
1
0
юлия даракчиева
юлия даракчиева
24.09.2011 20:22
Тези бухтички би трябвало да могат да се замесят и втасат в машина за хляб, нали ? А дали маята може да се замени с кубче, цяло ? Сухата мая е в различни грамажи, може би трябва да е от 7 грама ?
0
0