Начин на приготвяне
Активирайте маята, като я втриете със захарта, добавите 3 с.л. прясно мляко и малко брашно.
Пресейте брашното, добавете солта, яйцата, сипете активиралата се мая, прясното мляко и омесете меко тесто за бухти - еластично, нелепнещо и приятно за работа.
Оставете тестото да си отпочине за около 20 минути.
Разточете на голяма кора и режете на ромбове бухтите (или по удобен за вас начин оформете бухтите)
Оставете ги за 10 минути, след което ги изпържете в сгорещено олио.
Поставете бухтите с прясно мляко върху кухненска хартия, за да се изцеди излишната мазнина. Поднесете за закуска.
Вижте също как да си направите бухти с кисело мляко или любимите лангиди. Прочетете и тези тънкости при приготвянето на бухти.
Коментари