Начин на приготвяне
Бисквитите се счукват на ситно. Маслото се разтопява, без да кипне. Маслото се добавя към бисквитите и се смесва с тях. В ринг за торта, постлан с хартия за печене, се слага бисквитената смес, и се притиска плътно към дъното.
Рингът се слага във фризера. Приготвя се мусът, като желатинът се накисва във водата и се оставя да набъбне. Боровинките се пасират и се претриват през сито. Изварата се добавя към боровинките и се разбърква.
Млякото се загрява леко, добавя се захарта и се разбърква до разтварянето й. Топлото мляко се излива в боровинковата смес. Сметаната се разбива. Желатинът се разтваря на водна баня. Към сметаната се добавят две трети от сместа с боровинките и се разбърква.
Остатъкът от сместа с боровинките се смесва с разтворения на водна баня желатин. Добавя се сметановата смес и всичко се излива върху бисквитената основа. Тортата се оставя в хладилника за 4 часа и се сервира.