Патица в гювеч

СтефкаСтефкаНовак
14/10/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 544
  • Преглеждания за месеца117
  • Преглеждания за седмицата73
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се измиват и нарязват на едро. Поставят се в намаслен гювеч.

Поръсват се с подправки и върху тях се слага почистената и измита патица, която също трябва да бъде обилно подправена.

Всички продукти се обливат с лимоновия сок и виното.

Добавя се и около една винена чаша вода. Гювечът се затваря с капак и съдът се вкарва в загрята фурна.

Яденето се пече на 180 градуса към 2 часа.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар