Патица в гювеч

Fat BertaFat Berta
Джедай
35573750
Патица в гювеч2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Спокойно може да поканите гостите, защото знаете какво ще им приготвите за вечеря - патица в гювеч"

Необходими продукти

  • патешко месо - 1 бр. патица
  • моркови - 4 бр.
  • гъби - 350 г
  • лук - 3 глави
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • масло - 1/2 пакетче (70 г)
  • розмарин
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се измиват и нарязват на едро. Поставят се в намаслен гювеч.

Поръсват се с подправки и върху тях се слага почистената и измита патица, която също трябва да бъде обилно подправена.

Всички продукти се обливат с лимоновия сок и виното.

Добавя се и около 3/4 ч.ч. вода. Гювечът се затваря с капак и съдът се вкарва във фурната.

Патицата се пече на 180 градуса към 2 часа.

Патицата в гювеч е много вкусна.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: