Начин на приготвяне
Маслото се разтапя и се разбива заедно с яйцата и захарта. Към тази смес се добавят пресятото брашно, бакпулверът и солта. Накрая се включва киселото мляко и се забърква тесто.
То се прави на топка и се поставя в дълбок съд. Съдът се покрива с капак и се прибира в хладилника за 40 минути. От това тесто с намазнени ръце се оформя фитил.
Той се нарязва на филии и от тях се оформят сплескани топчета. Всички тестени продукти се изпържват в силно сгорещено масло и се изваждат с решетъчна лъжица.
Поставят се върху кухненска хартия, докато се охладят. После с помощта на шприц се пълнят със сладко. Поръсват се с пудра захар, за да се прикрие образувалата се дупчица и се сервират.