Боб по манастирски

03/12/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай301
"Уж едни и същи неща слагаме в боба, а някак този боб по манастирски е по-вкусен!"
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене70 мин.
  • Общо85 мин.
  • Порции2-4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо42 550
  • Преглеждания за месеца334
  • Преглеждания за седмицата36
  • Коментари5 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • боб - 200 г зрял
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 броя
  • чушки - 2 броя (прясна и сушена)
  • джоджен - 2 - 3 стръка
  • олио - 4 с.л.
  • шарена сол - на вкус
  • сол - на вкус
  • домати - 1 стерилизиран за запръжката
  • олио - 2 с.л. за запръжката
  • брашно - 1 с.л. за запръжката
  • червен пипер - 1/4 ч.л. за запръжката
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера със студена вода сложете боба да заври заедно с 1 глава нарязан на едро лук. Щом заври се прибавят нарязаните на ситно лук, чушки и моркови. Малко преди бобът да е готов се посолява, подправя се с джоджен и шарена сол и се вари до готовност.

Брашното се запържва в малко олио и към него се добавят червеният пипер и пасираният домат. Запръжката се разбърква и се сипва в боба. Ястието се вари още 15 минути и е готово за сервиране.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 13
4 4
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

никнай
никнай
26.01.2016 23:07
2 глави лук са прекалено много, вместо домат за предпочитане е доматено пюре.
Запръжка абсурд, може и за някакъв друг вид вариво но не и за боб по манастирски.
1
0
Снежанка
Снежанка
30.11.2013 18:43
В боба по манастирски не се прави запръжка
8
0
Krasi
Krasi
28.11.2013 16:27
Абе хора не знаете ли , че в боба по манастирски не се прави запръжка с брашно и червен пипер.
7
0

Виж всички коментари или напиши такъв