Пилешки бутчета на фурна

03/11/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай4541
"Едно класическо ястие, което НИКОГА няма да ни омръзне, както и да ни стигне А вие имате ли си любима рецепта за пилешки бутчета?"
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене60 мин.
  • Общо90 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо68 097
  • Преглеждания за месеца347
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете кората на лимона и отцедете сока му. Смесвате билките, овкусителите, сока на лимона и половината от мазнината и с получената смес намазвате добре бутчетата от всички страни. Добре е да махнете кожата. Оставете ги да престоят така мариновани на хладно около 30 минути.

Почистете морковите и праза и ги нарежете на колелца. Сложете бутчетата в тавичка, разпределете зеленчуците около тях, полейте с останалата мазнина, поръсете с кората на лимона, като гледате да ръсите повече върху морковите и полейте всичко с около 1 чаена чаша вода.

Печете на 250 градуса около 30-35 минути, като отначало сложите за 15 минути фолио. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 7
4 3
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Илияна Димова
Много вкусно и ароматно ястие. Обичам да добавям в ястията праз . Придава приятен аромат и текстура на ястията.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв