Начин на приготвяне
Сварете и обезкостете пилешките бутчета. Надробете месото на по-малки късчета и ги сложете в тава от йенско стъкло, намазнена.
Нарежете тиквичките на три, като предварително сте ги измили добре, а всяка част - на лентички. Запържете в дълбок тиган леко. Овкусете ги със сол и черен пипер и сложете върху пилешкото.
Запържете в тиган и пресния лук. Почистете и нарежете доматите и чушките. Пасирайте ги до гладкост - трябва да се получи апетитен червен сос. Овкусете с босилек, сол, захар, риган.
След минута го сипете в тавата и залейте продуктите. Печете запеканката с пилешко за 20 минути на 180-190 градуса, после поръсете кашкавал и запечете за още 10 мин.
Сервирайте пилешките бутчета с тиквички на фурна, поръсени с пресен магданоз.