Начин на приготвяне
Приготвя се сос песто, като босилекът, чесънът и кедровите ядки се пасират, като се добавя по малко от зехтина, докато се получи пюре. Поръсва се с пармезан и се разбърква.
Чесънът за ризотото се вари 3 минути. Отцежда се от водата и се смесва с 200 милилитра от бульона и половината масло. Вари се 15 минути на слаб огън и се сваля от котлона.
Тиквата се нарязва на кубчета, добавя се зехтинът и се пече 15 минути на 200 градуса.
Лукът се реже на ситно и се запържва в останалото масло за 5 минути на среден огън. Добавя се оризът, котлонът се увеличава и оризът се пържи, докато не стане прозрачен.
Котлонът се намалява и се добавя по малко останалият бульон, като се бърка от време на време. Когато оризът е почти готов, се добавят пармезанът и кашкавалът, чесънът и тиквата и ястието се готви още 2 минути.
Приготвя се хрупкавият лук, като се нарязва на ситни кубчета и се поръсва с брашно. Запържва се в олиото и се вади от тигана.
Ризотото се сервира, като се поръсва с хрупкав лук и се слага отгоре малко песто.