Ezine.bg»Рецепти»Гарнитури»Ориз на тиган»Ризото с лук, бекон и грах

Ризото с лук, бекон и грах

Ризото с лук, бекон и грах
Снимка: Вероника Михайлова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Чудно ризото си спретнахме - ако и на вас ви се хапва, даваме рецептата"

Необходими продукти

  • ориз - 300 г
  • лук - 1 глава стар жълт
  • бекон - 200 г
  • грах - 120 г
  • царевица - 50 г сладка
  • моркови - 1 бр.
  • чушка - 1 бр. червена
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • соев сос
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Изчистете ориза и хубаво го измийте със студена вода. Вземете една тенджера, сипете вода и го сложете да се вари. След като е готов, го прецедете със студена вода. Оставете го настрани.

2. През това време вземете една дъска и с помощта на голям кухненски нож нарежете на ситно бекона. След това вземете вашия уок тиган, изсипете бекона и го сложете да се задушава на среден огън, като периодично разбърквате.

3. Идва ред на зеленчуците. Нарязвате на ситно лука, червената чушка и моркова и ги добавете към бекона. След 5 минути добавете и граха и царевицата. Подправете със соев сос.

4. След като са готови зеленчуците, изсипете към тях ориза и с помощта на шпатула разбърквате. Подправете със сол и пипер по ваш вкус ризотото със зеленчуци.

5. Поднесете готовото ризото топло с усмивка. Да ви е вкусен приготвения ориз на тиган!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: