Начин на приготвяне
1. Изчистете ориза и хубаво го измийте със студена вода. Вземете една тенджера, сипете вода и го сложете да се вари. След като е готов, го прецедете със студена вода. Оставете го настрани.
2. През това време вземете една дъска и с помощта на голям кухненски нож нарежете на ситно бекона. След това вземете вашия уок тиган, изсипете бекона и го сложете да се задушава на среден огън, като периодично разбърквате.
3. Идва ред на зеленчуците. Нарязвате на ситно лука, червената чушка и моркова и ги добавете към бекона. След 5 минути добавете и граха и царевицата. Подправете със соев сос.
4. След като са готови зеленчуците, изсипете към тях ориза и с помощта на шпатула разбърквате. Подправете със сол и пипер по ваш вкус ризотото със зеленчуци.
5. Поднесете готовото ризото топло с усмивка. Да ви е вкусен приготвения ориз на тиган!