Шотландски питки с овесени ядки и копър

Марина НордМарина Норд
Новак
1k
229
27
220
23/12/2015
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 112
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кашкавалът се настъргва, копърът се реже на ситно. Овесените ядки се накисват в топлото мляко, разбъркват се и се оставят за 1 час на стайна температура. Маята се разтваря в 50 милилитра топла вода и 1 чаена лъжичка захар.

Разбърква се и се оставя да шупне. Овесените ядки се смесват с разтопеното масло, солта, останалата захар, настъргания кашкавал, нарязания копър, маята и брашното. Замесва се тесто, слага се в купа, покрива се и се оставя за 40 минути на стайна температура.

Разточва се на кора с дебелина 1 сантиметър, изрязват се кръгове, нареждат се в тава, постлана с хартия за печене, и се оставят за 15 минути на стайна температура. Пекат се 12 минути на 200 градуса.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар