Начин на приготвяне
Кашкавалът се настъргва, копърът се реже на ситно. Овесените ядки се накисват в топлото мляко, разбъркват се и се оставят за 1 час на стайна температура. Маята се разтваря в 50 милилитра топла вода и 1 чаена лъжичка захар.
Разбърква се и се оставя да шупне. Овесените ядки се смесват с разтопеното масло, солта, останалата захар, настъргания кашкавал, нарязания копър, маята и брашното. Замесва се тесто, слага се в купа, покрива се и се оставя за 40 минути на стайна температура.
Разточва се на кора с дебелина 1 сантиметър, изрязват се кръгове, нареждат се в тава, постлана с хартия за печене, и се оставят за 15 минути на стайна температура. Пекат се 12 минути на 200 градуса.