Начин на приготвяне
Брашното се смесва със захарта, солта, ванилията и бакпулвера. Разбърква се добре и се добавя нарязаното на кубчета масло. Едно по едно се добавят 2 от яйцата и се замесва тесто.
Бадемите се счукват и се добавят към тестото. След това тестото се меси 3 минути и се оформят 2 саламчета с дължина 30 сантиметра, които леко се сплескват отгоре.
Слагат се в тава, постлана с хартия за печене. Намазват се с разбито яйце и се пекат 35 минути на 170 градуса. Вадят се и се оставят да се охладят.
Режат се по диагонал на резени с дебелина около сантиметър и половина. Редят се в тава, постлана с хартия за печене, и се пекат 40 минути на 80 градуса при открехната вратичка на фурната.