Френски сладки сухари

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Френски сладки сухари1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
105 мин.
Порции
10

Необходими продукти

  • брашно - 500 г
  • захар - 200 г
  • бадеми - 100 г
  • масло - 100 г
  • яйца - 3 бр.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се смесва със захарта, солта, ванилията и бакпулвера. Разбърква се добре и се добавя нарязаното на кубчета масло. Едно по едно се добавят 2 от яйцата и се замесва тесто.

Бадемите се счукват и се добавят към тестото. След това тестото се меси 3 минути и се оформят 2 саламчета с дължина 30 сантиметра, които леко се сплескват отгоре.

Слагат се в тава, постлана с хартия за печене. Намазват се с разбито яйце и се пекат 35 минути на 170 градуса. Вадят се и се оставят да се охладят.

Режат се по диагонал на резени с дебелина около сантиметър и половина. Редят се в тава, постлана с хартия за печене, и се пекат 40 минути на 80 градуса при открехната вратичка на фурната.

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: