Френски пай с аншоа

Марина НордМарина Норд
Новак
1k
273
27
221
01/09/2015
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо451
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибките се вадят от консервата и се пускат за 30 минути в топла вода. След това се измиват, всяка рибка се разделя на две и се оставя върху салфетки, за да се отцеди.

Приготвя се тесто, като брашното се смесва със солта и маята. По малко се добавят 150 милилитра топла вода, накрая се добавя зехтинът. Тестото се меси, докато не стане гладко. Покрива се и се оставя на топло за 1 час.

Лукът се реже на тънки шайби. Запържва се в олиото за 10 минути на среден огън. Листенцата на мащерката се откъсват от стръковете. Доматите се попарват с вряла вода, пускат се в ледена вода и се обелват.

Нарязват се на ситно. Добавят се листенцата мащерка и доматите се смесват с лука. Добавя се солта и сместа се задушава на минимален огън 30 минути под капак. След това капакът се маха и сместа се готви още 10 минути. Сваля се от котлона и се охлажда.

Тестото се разточва тънко и се слага в намазана с мазнина тава, като се оформят стенички. Отгоре се слага плънката с лука. Върху плънката се редят рибките така, че да се получи решетка. Във всяко квадратче от решетката се слага по една маслина. Пече се 30 минути на 200 градуса.

Точилка за баници, тутманици и баклави - 43 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Точилка за баници, тутманици и баклави - 43 см
17.50 лв.
Виж ››

Много удобна и практична дървена точилка, с която ще разточите вкусни баници

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар