Тайландски рибени кюфтенца със сусамов сос

01/12/2015
Росица Стоянова
отРосица СтояноваДарт Вейдър16713790
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене25 мин.
  • Общо55 мин.
  • Порции24 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо277
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да направите кюфтенцата, смесете лимоновата трева, чесъна, джинджифила, кориандъра, кората от лайм, лютата чушка и червения пипер и ги пасирайте.

След това добавете филето и продължете да пасирате. Накрая добавете кокосовото мляко на прах, разбъркайте и овкусете със сол и черен пипер.

Оформете 24 малки кюфтенца и ги охладете в хладилник. Междувременно направете соса. Запечете сусама в малък тиган за 1-2 минути и го смесете с другите съставки.

Оваляйте кюфтенцата в овкусено със сол и черен пипер брашно и ги изпържете в загрято олио. Сервирайте веднага със соса. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар