Тайландски рибени кюфтенца със сусамов сос

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
167
14567
01/12/2015
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции24 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо292
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да направите кюфтенцата, смесете лимоновата трева, чесъна, джинджифила, кориандъра, кората от лайм, лютата чушка и червения пипер и ги пасирайте.

След това добавете филето и продължете да пасирате. Накрая добавете кокосовото мляко на прах, разбъркайте и овкусете със сол и черен пипер.

Оформете 24 малки кюфтенца и ги охладете в хладилник. Междувременно направете соса. Запечете сусама в малък тиган за 1-2 минути и го смесете с другите съставки.

Оваляйте кюфтенцата в овкусено със сол и черен пипер брашно и ги изпържете в загрято олио. Сервирайте веднага със соса.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар