Ezine.bg»Рецепти»Риба»Задушена риба»Задушена риба с джинджифил и сусам

Задушена риба с джинджифил и сусам

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Задушена риба с джинджифил и сусам2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • риба - 700 г филе
  • джинджифил - 6 см корен
  • соев сос - 1 с.л.
  • сусам - 1 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • зелен лук - 2 стръка
  • сусамово олио - 1 ч.л.
  • олио - 1 ч.л.
  • лимонов сок - от 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете джинджифила, чесъна и зеления лук. Запечете сусама в загрят тиган без мазнина за 1-2 минути. Извадете сусама и в същия тиган сипете двата вида олио и изпържете чесъна и джинджифила.

Добавете сусама и смесете с лимоновия сок, соевия сос и нарязания зелен лук.

Нарежете филетата риба на дълги ленти, овкусете ги със сол и черен пипер.

Всяка лента се пълни с малко от сместа и се прикрепва с коктейлна пръчица. Поръсете с оставащата смес и ги задушете за 8-10 минути.

Сервирайте с варен ориз.

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: