Френски мус с коняк и сини сливи

Марина НордМарина НордНовак1219
03/09/2015
Приготвяне15 мин.
Готвене240 мин.
Общо255 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо399
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сливите се измиват, разрязват се на половинки и костилките се махат.

Около 600 грама от сливите се пасират. Останалите се добавят в пюрето, добавя се захарта, канелата, карамфилчето, лимоновият сок и конякът.

Сместа се слага в керамичен съд в тава с вода, сложена в студена фурна.

Похлупва се с капак и се пече на водна баня 4 часа на 180 градуса, като от време на време капакът се маха и мусът се разбърква.

Вади се, разпределя с в купички, охлажда се и се сервира.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар