Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Мусове»Френски мус с коняк и сини сливи

Френски мус с коняк и сини сливи

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Френски мус с коняк и сини сливи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
255 мин.
Порции
10

Необходими продукти

  • сини сливи - 1 кг
  • захар - 750 г
  • канела - 1/4 ч.л.
  • карамфилче - 1 бр.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • коняк - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сливите се измиват, разрязват се на половинки и костилките се махат.

Около 600 грама от сливите се пасират. Останалите се добавят в пюрето, добавя се захарта, канелата, карамфилчето, лимоновият сок и конякът.

Сместа се слага в керамичен съд в тава с вода, сложена в студена фурна.

Похлупва се с капак и се пече на водна баня 4 часа на 180 градуса, като от време на време капакът се маха и мусът се разбърква.

Вади се, разпределя с в купички, охлажда се и се сервира.

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: