Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пайове»Руски отворен пай с немско грозде

Руски отворен пай с немско грозде

Марина НордМарина Норд
Новак
1k44827648
Руски отворен пай с немско грозде1 / 2
20/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • немско грозде - 200 г
  • брашно - 250 г
  • масло - 100 г
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 3 с.л.
  • нишесте - 1 с.л.
  • захар - 4 с.л.
  • пудра захар - 3 с.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се реже на кубчета, смесва се с брашното, пудрата захар и солта. Реже се, докато се образуват трохи. Добавя се яйцето и млякото и се замесва тесто.

Прави се на топка и се оставя за 30 минути в хладилника. Тестото се разточва на тънка кръгла кора.

В тава, постлана с хартия за печене, се премества тестото, като се навива върху точилка и се премества внимателно.

Немското грозде се смесва със захарта и нишестето и се слага върху тестото, като се оставят свободни по около 6 сантиметра до ръба на кората.

Свободните краища тесто се усукват леко, така че да се получат стенички на пая. Пече се 30 минути на 200 градуса в предварително загрята фурна. Сервира се топъл.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: