Чийзкейк с шоколад и вишни

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
13k
09/10/2010
"Няма нужда да търсите идеалния чийзкейк, защото ние вече го открихме вместо вас - ето го и него "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо13 759
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошават се бисквитите и към тях се добавят 60 г захар и размекнатото масло. Разбърква се и сместа се изсипва в малка тавичка (20-22 см), покрита с хартия за печене.

Блатът се пече 15-20 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.

На водна баня се разтопява натуралният шоколад и се оставя да се охлади. Вишните се почистват от костилките и се задушават със 100 г захар, докато кипнат и пуснат сок, след което се охлаждат.

Разбъркайте с миксер в купа сметаната, крема-сиренето и останалата захар. Смесете една голяма лъжица от пухкавия крем с разтопения и охладен шоколад и постепенно добавете към него целия крем. Добавянето трябва да става постепенно, за да не се стегне шоколадът и да стане на бучки.

Върху бисквитеният блат се разпределя половината крем, отгоре се подреждат отцедени от сиропа половината вишни, след това се излива останалият крем и се заглажда отгоре. Чийзкейкът се охлажда поне 6 часа в хладилник. Поднася се покрит с останалите вишни заедно със сока от задушаването им.

Огнеупорна квадратна тава от боросиликатно стъкло 25 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Огнеупорна квадратна тава от боросиликатно стъкло 25 см
13.50 лв.
Виж ››

Домашната здравословна храна вече е нещо напълно постижимо с квадратната огнеупорна тава за готвене. С нея може да приготвяте месни и зеленчукови ястия, да ги съхранявате във фурната или в хладилника. В огнеупорната тава може да приготвяте и любими десерти за цялото семейство - ще останете изключително доволни от резултата.

Рейтинг

5 5
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Меричка
Меричка
26.10.2011 16:53
С 800 гр. извара, /плодове според сезона-в моя случай сварих със захар 2 едри круши и ябълка, нарязани на филии - оставих ги за над плънката/, смесена с 60 гр. брашно, 40-50 гр. захар, 4 яйца, с разбити поотделно жълтъци и белтъци, банан, леко намачкан и сока от един компот ананас, праскова или каквото има под ръка и добър блат:
180 гр брашно
1 жълтък, 140 гр. захар
125 гр. масло, лим. кора и сока на 1 лимон
става също сполучливо, и най-важното не толкова калорично.
0
1
roksena
roksena
22.06.2011 13:06
Разкош.
1
0