Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Чийзкейк»Лесен чийзкейк с ягоди и бял шоколад

Лесен чийзкейк с ягоди и бял шоколад

Лесен чийзкейк с ягоди и бял шоколад
Снимка: Виктория Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
65 мин.
Порции
12

Необходими продукти

  • За бисквитения блат
  • масло - 100 г
  • бисквити - 220 г обикновени
  • бисквити - 150 г какаови, чаени
  • За крема
  • масло - 50 г
  • бял шоколад - 300 г
  • ванилия - 1 пакетче
  • крема сирене - 400 г
  • захар - 50 г
  • сметана - 100 мл
  • ягоди - 250 г
  • желатин - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготвя се бисквитеният блат. Маслото се разтапя за кратко в микровълновата. Двата вида бисквити се блендират. В голяма купа се слагат бисквитите и маслото. Сместа се разбърква добре с ръце.

Взима се форма с падащ ринг. Бисквитите се разпределят равномерно на дъното на формата, като се притиска добре и се прави плътна основа за чийзкейка.

Оставя се да почива в хладилника докато приготвяме крема. Ягодите за чийзкейка се измиват. Половината се нарязват на кубченца.

Белият шоколад се начупва в купа. Добавят се маслото и ванилията. Разтапя се на водна баня. Оставя се да се охлади.

В купата на миксера се сипва сметаната и се разбива добре. В друга купа се разбиват добре крема сиренето и захарта. Всички смеси се събират в един съд. Сладкарската сметана, белия шоколад, крема сиренето и нарязаните ягодки.

Сместа се разбърква внимателно с шпатула. Изсипва се във формата и се разстила равномерно. Оставя се в хладилника, за да стегне.

Желатинът се накисва във вода. След като се желира, се разтапя в микровълновата за кратко и се оставя да се охлади.

Останалите ягоди по желание се нарязват или се оставят цели. Потапят се в желатина и се разполагат върху тортата.

Украсата се оформя по желание. Отново се оставя в хладилника, за да се стегне желатинът. Този лесен шоколадов чийзкейк с ягоди и бял шоколад е готов за нападане!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: